За специалисти

Какво е Лиолакт

Предназначение на Лиолакт

Отговори на често задавани медицински въпроси

Резултати от някои изследвания на Лиолакт

Какво е Лиолакт

Лиолакт е пробиотик от нова генерация, който представлява нисколактозен сух млечен продукт /лиофилизат/ от жизнеспособни клетки на 4 уникални щама от млечно-кисели бактерии от видовете Lactobacillus bulgaricus /2 щама/, Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus.

При биотехнологичното производство в готовия продукт се постига изключително високо съдържание на живи клетки от млечно-кисели бактерии - над 10 милиарда в дневна доза. Това е предпоставка за бързото възстановяването на бактериалния баланс на микрофлората на гастро-интестиналния тракт /ГИТ/.


Предназначение на Лиолакт

Лиолакт поддържа и регулира бактериалния баланс на микрофлората на храносмилателната система при дисбактериоза, диария, стомашно-чревни инфекции, след употреба на антибиотици и алкохол; също така се прилага за профилактика на усложнения, след лечение с антибиотици, а също така и при профилактика на усложнения съвместно с антибиотици, при нарушени функции на храносмилателната система (като подуване и киселини в стомаха, метеоризъм и запек, увреждане на чревната лигавица, лактазна недостатъчност).

При редовна употреба нормализира имунната система, пряко и косвено оказва положително регулиращо въздействие върху различни звена от защитните сили на организма при деца и възрастни, понижава алергичните реакции, потиска гнилостните бактерии (Enterobacteriaceae), при повишено газообразуване в червата, понижава нивата на «лошия» холестерол.

Особено необходим е при широкоразпространени рискови ситуации, стрес, нерационално хранене, при пътувания, свързани със смяна на климата и режима на хранене, при неблагоприятна екологична обстановка.

При проведените клинични изследвания с Лиолакт® се доказа преимуществото на комплексно лечение на язвената болест на дванадесетопръстника в сравнение със стандартна схема, от което следва, че Лиолакт® е една нова алтернатива за гастроентеролозите.

Лиолакт® е особено ефикасен при лечение с антибиотици, с цел предотвратяване на съпътстващите дисбактериози в ГИТ, по лигавиците и кожата. Едновременно с това при редовна употреба Лиолакт® е показан при повишено газообразуване в червата, стомашно-чревни инфекции и др. смущения в храносмилателната система.

Лиолакт® може да се прилага от общопрактикуващи лекари, специалисти УНГ, стоматолози, дерматолози, хирурзи, пластични хирурзи и др.

Лиолакт® е показан и при пациенти с повишен риск от хиперлипидемия, при лактазна недостатъчност и диабет. Добре е да се знае, че 70 % от имунитета на организма зависи от състоянието на микрофлората на ГИТ.


Отговори на често задавани медицински въпроси

Тук вие ще намерите отговорите на често задавани медицински въпроси


Резултати от някои изследвания на Лиолакт

Пробиотичен препарат «Лиолакт" за корекция на хиперхолестеринемията

Кратка версия
Flash (143 Kb)

Разширена версия
в разработка *

Печатна версия
в разработка *

«Лиолакт" като препарат за комплексна терапия на язва на дванадесетопръстника

Кратка версия
Flash (136 Kb)

Разширена версия
в разработка *

Печатна версия
в разработка *

Клинични и функционални ефекти на ерадикационната терапия на язвената болест на двенадесетопръсниката с включване в схемата на лечение на пробиотичния препарат «Лиолакт"

Кратка версия
Adobe PDF

Разширена версия
в разработка *

Печатна версия
в разработка *