За пробиотик Лиолакт® БИО (LYOLACT® BIO)

Нов пробиотичен продукт!

Брой сашета в една опаковка: 10 сашета по 2,3g.

Съчетава полезни патентовани микроорганизми /в т.ч. Лактобацилус булгарикус/ с пребиотик инулин (разтворими фибри получени от природни растителни суровини).

Лиолакт® Био

  • - поддържа и възстановява полезната микрофлора на чревния тракт;
  • - подобрява обмяната на веществата;
  • - спомага за понижаването на излишната телесна маса по естествен път;
  • - понижава апетита;
  • - препоръчва се при спазване на диети.

Лиолакт Био - пробиотик от ново поколение, който съдържа патентована комбинация от 4 уникални щама от млечно-кисели бактерии от следните видове:

  • Lactobacillus bulgaricus (2 щама),
  • Lactobacillus gasseri,
  • Streptococcus thermophilus

Лиолакт възстановява и поддържа оптималния баланс на микрофлората в стомашно-чревния тракт, способства за правилното функциониране на червата и имунната система.

Инулинът нормализира въглехидратната и мастна обмяна и по естествен начин намалява чувството на глад.

Иновативните научни разработки на колектива позволиха да се постигне уникално (при отсъствие на подобни аналози) съчетание на висока концентрация (в пъти повече) на живи клетки и стабилност на жизнеспособноста на микроорганизмите при съхранение.

В резултат на това, в една дневна доза от пробиотика (към датата на производство) се съдържат повече от 10 милиарда живи клетки на млечно-киселите бактерии.

Пробиотикът е резултат от шестгодишен труд на редица европейски (словенски, български, испански) и руски лаборатории в областта на лечението на болести на стомашно-чревния тракт с използване на съвременни биотехнологии.

Тези щамове са изследвани в редица лаборатории и клиники, като - Европейски Университет по млечни култури в Любляна, Биотехнологичен факултет (Словения), Клиника «Рамон и Кахал» (Испания, Мадрид), Военномедицинска академия (Русия, Санкт-Петербург), редица клиники по гастроентерология в Русия (Москва, Санкт-Петербург), Военномедицинска академия (България, София).

Чистотата и уникалността на щамовете се потвърждава от депонирането на културите в Европейската банка за живи култури в Чехия след редица изпитания.

Начин на употреба: за деца от 3 до 16 години по 1 саше веднъж дневно (сутрин или вечер) преди хранене, заедно с малко количество кисело или пастьоризирано мляко (охладено до около 40С), вода или сок. За възрастни по 1 саше, два пъти дневно, преди хранене.

Странични действия: не са наблюдавани в посочените дози. Противопоказания: при свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта.

Курс на употреба – ежегодно, не по-малко от 3 седмици през пролетта и есента. Допуска се целогодишна профилактична ежедневна употреба в указаните дози под лекарско наблюдение.

Хранителна добавка. Не съдържа ГМО, глутен, захар, консерванти и оцветители. Продуктът не е лекарствено средство и не е заместител на разнообразното хранене.

СЪХРАНЕНИЕ: ПРИ ТЕМПЕРАТУРА ПО-НИСКА ОТ +8С, В ХЛАДИЛНИК ИЛИ ФРИЗЕР.

Правилното хранене при деца.

Децата и техните родители много добре знаят кои продукти не бива да се използват в храненето. Но докато... подробно >>

Пробиотици при стрес

Честите и продължителни стресови състояния убиват милиони полезни микроорганизми, които живеят в нашия... подробно >>