За Лиолакт

Лиолакт - пробиотик от ново поколение, който съдържа патентована комбинация от 4 уникални щама от млечно-кисели бактерии от следните видове:

  • Lactobacillus bulgaricus (2 щама),
  • Lactobacillus gasseri,
  • Streptococcus thermophilus

Лиолакт възстановява и поддържа оптималния баланс на микрофлората в стомашно-чревния тракт, способства за правилното функциониране на червата и имунната система.

Иновативните научни разработки на колектива позволиха да се постигне уникално (при отсъствие на подобни аналози) съчетание на висока концентрация (в пъти повече) на живи клетки и стабилност на жизнеспособноста на микроорганизмите при съхранение.

В резултат на това, в една дневна доза от пробиотика (към датата на производство) се съдържат повече от 10 милиарда живи клетки на млечно-киселите бактерии.

Пробиотикът е резултат от шестгодишен труд на редица европейски (словенски, български, испански) и руски лаборатории в областта на лечението на болести на стомашно-чревния тракт с използване на съвременни биотехнологии.

Тези щамове са изследвани в редица лаборатории и клиники, като - Европейски Университет по млечни култури в Любляна, Биотехнологичен факултет (Словения), Клиника «Рамон и Кахал» (Испания, Мадрид), Военномедицинска академия (Русия, Санкт-Петербург), редица клиники по гастроентерология в Русия (Москва, Санкт-Петербург), Военномедицинска академия (България, София).

Чистотата и уникалността на щамовете се потвърждава от депонирането на културите в Европейската банка за живи култури в Чехия след редица изпитания.